Op deze pagina zullen wij een lijst van SEO TOOLS publiceren waarmee u aan de slag kunt om uw website te verbeteren. Laat u niet gek maken door de vele SEO specialisten, er is veel dat u zelf kunt doen. Zorg er voor dat als u met een specialist in zee gaat u goed kijkt naar de werkwijze van hen.

Een SEO specialist die u een #1 positie in Google garandeerd zou ik links laten liggen.

Garanties zijn niet mogelijk. Deze werken dan vaak met illegale methodes die kortstondig resultaten geven maar waarvoor u uiteindelijk wordt afgestraft door Google. In het ergste geval wordt u dan uitgesloten van de zoekresultaten in Google.

Hoe u werkelijk resultaat behaald leest u o.a. op onze website. Uiteindelijk is het een kwestie van hard werken en volhouden. SEO is een constant doorlopend proces.

De onderstaande SEO TOOLS zijn een rijke selectie van goede en GRATIS tools. Je hebt ze niet allemaal nodig omdat ze deels dezelfde functies hebben. Maar kies diegene waar jij je het beste mee kan werken.

SEO TOOLS

Download of print als eerste de SEO Checklist. Dit is de basis uitleg en werklijst. Hierna kunt u met onderstaande tools uw website optimalisatie verder verbeteren.

Tools van Google

 • Mobielvriendelijke test
  Met deze test wordt de URL geanalyseerd en wordt gemeld of de pagina een mobielvriendelijk ontwerp heeft.
 • PageSpeed test
  Zorg ervoor dat uw website snel is op alle apparaten. Met deze test ziet u waar u nog kunt verbeteren.
 • Structured Data test
  Het toevoegen van structured data aan uw website dient handmatig te gebeuren en vereist wat technische kennis.
 • Google Analytics
  Google Analytics vertelt je onder meer hoe bezoekers op je site zijn gekomen, wat de meest populaire onderdelen van je website zijn, wat jouw klanten hebben gedaan op je site en hoeveel tijd bezoekers gemiddeld bij je doorbrengen.
 • Google webmaster Tools
  Google Webmastertools is het gratis hulpprogramma van Google voor webmasters.

Gratis SEO TOOLS online

 • SEORCH
  Check uw pagina's en volledige site met deze gratis en zeer goede OnPage SEO Tool.